varför är griskött förbjudet att äta?
De faktum att det är förbjudet att äta gris enligt Islam är välkänt. Följande punkter förklarar olika aspekter av det förbudet.
1. Griskött förbjudet i Koranen
Koranen förbjuder intagande av griskött på inte mindre än 4 ställen. Det är förbjudet i 2:173, 5:3, 6:145 och 16:115.
’’FÖRBJUDET för er är kött av självdöda djur och blod och svinkött och sådant (kött) som har slaktats i annat namn än Guds’’. Koranen 5:3
Så ovanstående verser är tillräckliga för att tillfredsställa en muslim att gris är förbjudet att äta.
2. Griskött förbjudet i Bibeln
Den kristne lär troligtvis övertygas av den religiösa Skrift han följer. Bibeln förbjuder konsumtion av gris i 3:e Moseboken,
’’...svinet, ty det har visserligen helt kluvna klövar men idisslar inte, det skall vara orent för er. Av deras kött får ni inte äta, och deras döda kroppar får ni inte vidröra. De skall vara orena för er.’’ Bibeln 3:e Mosebok 11:7-8
Gris är också förbjudet i Bibeln i 5:e Mosebok,
’’...samt svinet, ty det har visserligen helt kluvna klövar men idisslar inte, det skall vara orent för er. Av deras kött får ni inte äta, och deras döda kroppar får ni inte vidröra.’’ Bibeln 5:e Mosebok 14:8
Ett liknande förbud finns i Bibeln i Jesaja 65:2-5.
3. Konsumtion av gris orsakar flera sjukdomar
Icke muslimer och ateister kommer endast att bli övertygade genom sunt förnuft, logik och vetenskap. Ätande av gris kan orsaka inte mindre än sjutton olika typer av sjukdomar. En person kan ha varierande parasiterande maskar, som ringmask, inälvsparasit m.fl. En av de mest farliga är Taenia Solium, som brukar kallas binnikemask. Den bor i tarmen och är väldigt lång. Dess ägg går in i blodsystemet och kan nå nästan alla organ i kroppen. Om den kommer in i hjärnan kan det medföra minnesbrist. Om den kommer in i hjärtat kan den orsaka hjärtattack, om den kommer in i ögat kan den orsaka blindhet, om den kommer in i levern kan den orsaka leverskador. Den kan skada nästan alla organ i kroppen.
En annan farlig parasit är Trichura Tichurasis. En vanlig missuppfattning om griskött är att om det kokas ordentligt dör dessa ägg. I forskningsförsök som gjorts i USA, framkom att av 24 personer som led av Trichura Tichurasis, hade 22 kokat köttet mycket noga. Det påvisar att ägget som finns i gris inte dör under normal koknings temperatur.
4. Griskött är fettbildande
Griskött har mycket litet muskelbyggande material och innehåller övermått av fett. Detta fett lagras i kärlen och kan orsaka överkänslighet och hjärtattack. Det är inte förvånande att över 50 procent av amerikanerna lider av överkänslighet.
Har du några källor på de vetenskapliga påståendena eller snackar du bara skit som alla andra religösa människor som vill inskränka och förbjuda olika rättigheter?